Slatki kupus, Foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

PREDLOG ZA RUČAK

SLATKI KUPUS NA OVAJ NAČIN DO SADA NISTE OKUSILI: Tradicionalno jelo kojem 1 POVRĆE daje AROMU za KOJU NE ZNATE

Služiti posuto sitno seckanim peršunom

Objavljeno: 17.03.2022. 22:05h

Jednostavno varivo od svežeg kupusa sa dodatkom mesa po izboru. Može se spremiti na dva načina, upržavanjem crnog luka i mesa, na koji se doda kupus, ili ređanjem svih sastojaka u lonac i kuvanjem zajedno oko sat vremena. Važno je samo da se jelo ne prekuva, da kupus zadrži hrskavost i svoj prijatan ukus.

FOTO: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

Sastojci:

1 manja ili pola velike glavice svežeg kupusa

1/2 kg junećeg ili svinjskog mesa

1 glavica crnog luka

2 šargarepe

foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

2 sveža paradajza ili čaša paradajz soka

malo belog luka

so, biber, aleva paprika

svež peršun

Priprema: Na malo masti ili ulja ispržiti sitno seckan crni luk i šargarepu isečenu na kolutove. Dodati i meso sečeno na kocke. Sve zajedno kratko dinstati, pa dodati paradajz i kupus isečen na krupnije kocke. Začiniti, pa kuvati u poklopljenom loncu oko pola sata. Na kraju dodati iseckan beli luk. Služiti posuto sitno seckanim peršunom.

(Espreso / Sećanja.com)