Hleb, Foto: Profimedia

mek kao duša

JEDNOSTAVAN RECEPT ZA HLEB BEZ DIZANJA SA SODOM BIKARBONOM: 1 tajni sastojak će ga sam napraviti VELIKIM!

Poslužite s gustim toplim irskim gulašom ili premažite Kerrygold maslacem i uživajte

Objavljeno: 17.03.2022. 09:39h

Sandra Rončević napravila nam je sjajan hleb koji se ne treba dizati, samo zamešate sastojke i sve ispečete.

380 g glatkog brašna 80 g zobenih pahuljica 2 šoljice semenki suncokreta 300 ml O'Hara's stouta 3 šoljice sode bikarbone 50 ml suncokretovog ulja 1 šoljica soli 2 šoljice meda 80 ml mleka

FOTO: PRINTSCREEN/YT/HOME KITCHEN WITH DANNY
FOTO: Printscreen/Youtube/Igy the cook
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Zagrejte rernu na 160 °C i obložite kalup za hleb papirom za pečenje. Pomešajte suve sastojke u velikoj posudi, dodajte suncokretovo ulje, mleko, stout pivo i med te mešajte dok ne dobijete mokru smesu.

Izlijte je u kalup za pečenje i pospite testo s malo zobenih pahuljica, stavite u rernu i pecite 35 - 45 minuta. Kako biste proverili je li hleb pečen, ubodite štapić za ražnjiće u sredinu.

Ako izađe čist, onda je hleb gotov, no ako je ostalo testa na štapiću, vratite hleb u rernu i pecite još nekoliko minuta. Kad je hleb pečen, izvadite ga iz rerne, zamotajte u čistu kuhinjsku krpu i ostavite da se ohladi.

Poslužite s gustim toplim irskim gulašom ili premažite Kerrygold maslacem i uživajte.

(Espreso)