mek kao duša
JEDNOSTAVAN RECEPT ZA HLEB BEZ DIZANJA SA SODOM BIKARBONOM: 1 tajni sastojak će ga sam napraviti VELIKIM!
Poslužite s gustim toplim irskim gulašom ili premažite Kerrygold maslacem i uživajte
Sandra Rončević napravila nam je sjajan hleb koji se ne treba dizati, samo zamešate sastojke i sve ispečete.
380 g glatkog brašna 80 g zobenih pahuljica 2 šoljice semenki suncokreta 300 ml O'Hara's stouta 3 šoljice sode bikarbone 50 ml suncokretovog ulja 1 šoljica soli 2 šoljice meda 80 ml mleka
Zagrejte rernu na 160 °C i obložite kalup za hleb papirom za pečenje. Pomešajte suve sastojke u velikoj posudi, dodajte suncokretovo ulje, mleko, stout pivo i med te mešajte dok ne dobijete mokru smesu.
Izlijte je u kalup za pečenje i pospite testo s malo zobenih pahuljica, stavite u rernu i pecite 35 - 45 minuta. Kako biste proverili je li hleb pečen, ubodite štapić za ražnjiće u sredinu.
Ako izađe čist, onda je hleb gotov, no ako je ostalo testa na štapiću, vratite hleb u rernu i pecite još nekoliko minuta. Kad je hleb pečen, izvadite ga iz rerne, zamotajte u čistu kuhinjsku krpu i ostavite da se ohladi.
Poslužite s gustim toplim irskim gulašom ili premažite Kerrygold maslacem i uživajte.
(Espreso)