POSLUŠAJTE
NIKAKO NE STAVLJAJTE JAJA DA SE KUVAJU U PROKLJUČALOJ VODI: Niste ni SVESNI šta se DEŠAVA SA NJIMA kada TO URADITE
U kuvanju jaja na pravi način, žumance je "narandžasto-žuto, što ih čini zdravijim za jelo"
Kuvanje jajeta se smatra jednim od najlakših kulinarskih zadataka i to svi znamo od malih nogu.
Prema novom videu na TikTok-u, ljudi godinama pogrešno kuvaju jaja i sve je u vezi sa temperaturom vode.
- Trebalo je 30 godina da saznamo da je potrebna veština za kuvanje jaja - stoji na nalogu LifeTipSing, koji je okačio video snimak.
Ispravan način
Dok mnogi ljudi koriste kipuću vodu u koju stavljaju svoja jaja, ovo čini površinu jajeta zelenom.
- Ovo je gvožđe sulfid koji može izazvati enteritis. Umesto toga, koristite hladnu vodu sa dodatom kašikom soli, ubacite jaja i kuvajte osam minuta. Sačekajte pet minuta nakon što isključite vatru, izvadite jaja i stavite u hladnu vodu - objasnili su u videu.
U kuvanju jaja na pravi način, žumance je "narandžasto-žuto, što ih čini zdravijim za jelo".
Lakše se ljušti
Nakon što su odgledali video, gledaoci su otišli u odeljak za komentare kako bi procenili novu metodu.
- Ovako sam godinama kuvala svoja jaja - napisala je jedna osoba - Ne mogu da verujem da ljudi ovo tek otkrivaju. Osim toga, to olakšava ljuštenje jaja.
- Samo ih stavite u hladnu vodu posle ključanja, nema potrebe za solju - dodao je neko drugi.
Drugi su insistirali da je zelena boja jajeta na video snimku posledica toga što je prekuvano.
(Espreso / Najžena)