Jaja, Foto: Profimedia

POSLUŠAJTE

NIKAKO NE STAVLJAJTE JAJA DA SE KUVAJU U PROKLJUČALOJ VODI: Niste ni SVESNI šta se DEŠAVA SA NJIMA kada TO URADITE

U kuvanju jaja na pravi način, žumance je "narandžasto-žuto, što ih čini zdravijim za jelo"

Objavljeno: 15.03.2022. 17:24h > 17:33h

Kuvanje jajeta se smatra jednim od najlakših kulinarskih zadataka i to svi znamo od malih nogu.

Prema novom videu na TikTok-u, ljudi godinama pogrešno kuvaju jaja i sve je u vezi sa temperaturom vode.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

- Trebalo je 30 godina da saznamo da je potrebna veština za kuvanje jaja - stoji na nalogu LifeTipSing, koji je okačio video snimak.

Ispravan način

Dok mnogi ljudi koriste kipuću vodu u koju stavljaju svoja jaja, ovo čini površinu jajeta zelenom.

- Ovo je gvožđe sulfid koji može izazvati enteritis. Umesto toga, koristite hladnu vodu sa dodatom kašikom soli, ubacite jaja i kuvajte osam minuta. Sačekajte pet minuta nakon što isključite vatru, izvadite jaja i stavite u hladnu vodu - objasnili su u videu.

U kuvanju jaja na pravi način, žumance je "narandžasto-žuto, što ih čini zdravijim za jelo".

Lakše se ljušti

Nakon što su odgledali video, gledaoci su otišli ​​u odeljak za komentare kako bi procenili novu metodu.

- Ovako sam godinama kuvala svoja jaja - napisala je jedna osoba - Ne mogu da verujem da ljudi ovo tek otkrivaju. Osim toga, to olakšava ljuštenje jaja.

- Samo ih stavite u hladnu vodu posle ključanja, nema potrebe za solju - dodao je neko drugi.

Drugi su insistirali da je zelena boja jajeta na video snimku posledica toga što je prekuvano.

(Espreso / Najžena)