Palačinke, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

NEŠTO DRUGAČIJE

OVAKVE PALAČINKE OD KROMPIRA NIKO DO SAD NIJE PROBAO: Totalna rapsodija UKUSA u USTIMA, odmah IZNENADITE UKUĆANE

Na kraju dodajte kiselu vodu

Objavljeno: 14.03.2022. 22:13h

Umesto da krompir jedete na uobičajan način, malo eksperimentišite sa njim.

FOTO: Printscreen/Youtube/ The Cooking Foodie
FOTO: Printscreen/Youtube/ BonApeti.rs
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Profimedia

Sastojci:

1 kg krompira

200 g pšeničnog glatkog brašna

200 ml mleka

100 ml kisele vode

2 jaja

250 g polutrajne salame – šunkerice

2 češnja belog luka

so

peršun

ulje

1 kašika Vegete

Priprema:

- Krompir ogulite, sitno naribajte i ocedite. Dodajte brašno, mleko i salamu koju ste iseckali na sitne rezance.

- U to umešajte razmućena jaja, malo soli, biber, naseckani peršin, izgnječeni beli luk i Vegetu. Na kraju dodajte kiselu vodu.

- U tiganju zagrijte malo ulja i ravnomjerno u obliku palačinka rasporedite pripremljenu smesu. Palačinke pecite s obe strane dok ne dobiju zlatnožutu boju.

(Espreso / Najžena)