NJAMIII
STARI RECEPT ZA ČUVENE BEOGRADSKE UŠTIPKE: Ukus 1 SASTOJKA će VAS RASPAMETITI
Pokrijte plastičnom folijom i stavite u frižider na pola sata. Premesite, razvucite i secite pravougaonike.
Donosimo vam recept za poznate i čuvene beogradske uštipke.
Sastojci:
- 150-200 g sira
- 1 jaje - 2 dl jogurta - 1 kašičica sode bikarbone - 1 kašičica šećera - soli po potrebi - oko 500 g brašna
Priprema:
Ispasirajte sir, dodajte jaje i promešajte. Sipajte jogurt, sodu bikarbonu, šećer i so, ujednačite masu, pa postepeno dodajte brašno i zamesite meko testo koje se ne lepi za ruke. Pokrijte plastičnom folijom i stavite u frižider na pola sata. Premesite, razvucite i secite pravougaonike. Pokrijte krpom.
Uključite ringlu na najjače, sipajte dosta ulja u tiganj i pre prženja svaku pirošku malo razvucite rukama. Piroške pržite s obe strane da budu zlatnožute. Odlažite ih na papirnu salvetu da upije višak masnoće.
(Espreso/Najžena)