Kiseli kupus, Foto: Profimedia
ukusno
KISELI KUPUS U KOMBINACIJI SA OVIM POVRĆEM JOŠ NISTE JELI: Kada JEDNOM probate, STALNO ĆETE SPREMATI (RECEPT)
Skuvanu čorbu zapržiti razmućenim brašnom u hladnoj vodi, sa ili bez aleve paprike.
Objavljeno: 12.03.2022. 21:55h
Ana Gajicic
Sastojci za posnu čorbu od kiselog kupusa sa pečurkama:
500 g kiselog kupusa,
100 g svežih pečurki,
2 glavice crnog luka,
2 krompira,
1 šargarepa,
1 koren peršuna,
3 lovorova lista,
1 glavica belog luka,
2 kašike suve koprive,
6 zrna bibera,
3 suve paprike.
Čorba od kiselog kupusa sa pečurkama se priprema na sledeći način:
U 1 l rasola skuvati kiseli kupus i sve sastojke sitno narezane dok ne omekšaju, a pri kraju kuvanja dodati suve paprike i beli luk.
Posoliti po ukusu.
Skuvanu čorbu zapržiti razmućenim brašnom u hladnoj vodi, sa ili bez aleve paprike.
(Espreso/Posnajela.rs)