KAO IZ RESTORANA
KUVAR OTKRIO U ČEMU JE PRAVA ČAR KAJGANE: Tajna je u 1 NEOČEKIVANOM SASTOJKU, ceo SVET ODUŠEVLJENOM RECEPTOM
Ako niste baš najsigurniji u svoje umeće pripreme ovog jela, glavu gore – donosimo recept koji su mnogi proglasili najboljim ikada.
Ko ne voli toplu ukusnu kajganu punu proteina koja je pritom tako laka za pripremu ?
Ako niste baš najsigurniji u svoje umeće pripreme ovog jela, glavu gore – donosimo recept koji su mnogi proglasili najboljim ikada.
Chef Kendži López-Alt otkrio je tajni sastojak koji će vašu kajganu učiniti savršeno mekom, prozračnom i ukusnom, a njegov recept za čas je postao viralan i brzo su ga prihvatili svi oni kojima je dosta žilavih kajgana za doručak.
U uobičajeno umućena cela jaja, ovaj chef dodao je tajni sastojak koji sprečava da je jaja brzo stisnu pa ona ostaju nežna i mekana. Radi se zapravo o skrobu, a možete upotrebiti kukuruzni, krompirov ili tapioka skrob. Uz to, biće vam potrebno i još nekoliko kockica omekšalog maslaca, a evo kako izgleda ceo postupak za najbolju kajganu ikad.
Sastojci:
2 kašičice skroba
1 ½ kašičice vode
50 g maslaca
4 jaja
so
Priprema:
Dve kašičice skroba umuti s 1 ½ kašičice vode u glatku smesu bez grudvica.
Dodajte polovinu maslaca (25 g) i jaja i so i sastojke umutite u homogenu smesu.
Zagrejte kašiku vode u tiganju s nelepljivim dnom na srednje visokoj temperaturi dok na dnu ne ostane nekoliko kapljica vode, a zatim odmah dodajte preostalih 25 g maslaca i kružim pokretima zagrevajte tiganj 10-ak sekundi dok se maslac ne otopi (pripazite da maslac ne potamni).
Dodajte smesu s jajima i lagano ih mešajte lopaticom sok se ne skuvaju (oko minut do dva) odnosno sklonite ih s vatre trenutak pre nego što mislite da ste postigli željeni rezultat.
“Snažnije mešanje rezultiraće finijim i sitnijim komadićima dok ćeš ležernijim mešanjem dobiti prozračnije i veće komade. Kada je gotova, kajganu odmah prebacite na tanjir i poslužite’’, savetovao je chef.
(Espreso/Krstarica)