Paradajz čorba, Foto: Profimedia

paradajz čorba

JEDNOSTAVAN RECEPT ZA OKREPLJUJUĆU PARADAJZ ČORBU: Komšinica će da vam se POPNE NA GLAVU kad oseti MIRIS

Recept koji vam donosimo je jednostava, što ovo jelo čini još privlačnijim, pogotovo za domaćice.

Objavljeno: 11.03.2022. 22:26h

Posna paradajz čorba je toliko ukusna da ćete poželeti da je pravite svaki dan.

Recept koji vam donosimo je jednostava, što ovo jelo čini još privlačnijim, pogotovo za domaćice.

Posne čorbe su vrlo popularne, jer njihov ukus ne može da se poredi ni sa jednim drugim jelom.

Evo kako da napravite jednu takvu od paradajza na jednostavan način i da budete potpuno zadovoljni.

Sastojci:

- 1 manja glavica crnog luka,

- 1 l soka od paradajza ili pasiranog paradajza,

1/2 šargarepe,

- jedna suva papričica,

- posna testenina,

- so,

- šećer,

- origano,

- malo mlevene paprike,

- biber.

Priprema:

- Sipati u lonac paradajz i sitno seckani crni luk i ostaviti da provri. Zatim dodati narendanu šargarepu i papričicu, malo šećera da ubije kiselost paradajza i malo soli, malo mlevenog bibera i origano po ukusu. Potom dodati posnu testeninu po želji i kad se skuva servirati.

Prijatno!

(Espreso/Posnajela.rs)