jelo za posne dane
KROMPIR PAPRIKAŠ NA DRUGAČIJI NAČIN: Na ovako nešto niste navikli, a IDEALNO JE ZA VREME POSTA
Iako su krompir i meso prva asocijacija na ovo varivo, donosimo vam malo drugačiji recept koji možete da koristite i u vreme posnih dana.
Jelo na kašiku je uvek dobrodošlo, naročito u zimskim mesecima, a malo je onih koji ne vole krompir paprikaš.
Iako su krompir i meso prva asocijacija na ovo varivo, donosimo vam malo drugačiji recept koji možete da koristite i u vreme posnih dana.
Ovo jelo je zasitno, pa je zahvalno, posebno kao obrok koji će vas uz sve to i ugrejati.
Sastojci:
1 kg krompira
500 g šampinjona
2 glavice crnog luka
čeno belog luka
3 šargarepe
mlevena crvena paprika
so, suvi začin
biber
ulje
Piprema:
Ulje zagrejte u dubljoj šerpi, pa dodajte sitno seckani crni luk i lagano ga propržite dok ne postane staklast. Oljuštite šargarepu i krompir. Šargarepu isecite na kolutove, a krompir na kocke, pa dodajte luku. Nalijte sa malo vode, pa sve zajedno prodinstajte na tihoj vatri 10 minuta.
Dodajte oprane i isečene šampinjone. Sve to zajedno kračkajte još 10 minuta, pa prelijte vodom tako da povrće ogrezne u njoj. Posolite, pobiberite, dodajte sitno seckani beli luk, suvi začin i mlevenu crvenu papriku. Sve zajedno krčkajte dok krompir-paprikaš ne dobije gušću teksturu i dok se količina tečnosti ne prepolovi.
Poslužite vruće, uz prepečen hleb i salatu po želji.
Prijatno !
(Espreso/Telegraf)