EVO KAKVO JE STANJE DEVOJČICE IZ KURŠUMLIJE NA KOJU JE PAO RINGIŠPIL: Ovo su najnoviji detalji
Polomljeni ringišpil, Foto: Printscreen/Instagram/192rs

tragedija

EVO KAKVO JE STANJE DEVOJČICE IZ KURŠUMLIJE NA KOJU JE PAO RINGIŠPIL: Ovo su najnoviji detalji

Stanje povređene devojčice (12) iz Kuršumlije i dalje je nepromenjeno

Objavljeno:

Stanje dvanaestogodišnje devojčice koja je zadobila povrede opasne po život 8. maja nakon rušenja ringišpila na vašaru u Kuršumliji, i dalje je teško i neizvesno. Ona je trenutno stabilna, ali je i dalje u stanju životne ugroženosti. Od prijema u UKC Niš devojčica se nalazi u indukovanoj komi, a prema poslednjem izveštaju lekara Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu njeno stanje je nepromenjeno.

Podsetimo, ringišpil pun dece polomio se 8. maja oko 13 časova na vašaru u Kuršumliji. Povređeno je trinaestoro dece od kojih je u najtežem stanju devojčica (12). Ona je istog dana, u pratnji lekara Hitne pomoći iz Prokuplja, dovezena u Urgentni centar UKC Niš.

"Nakon primarnog zbrinjavanja i na osnovu urađene hitne dijagnostike u ZC u Prokuplju, utvrđene su teške neurohirurške povrede. Pacijentkinja je odmah hospitalizovana na Klinici za intenzivnu negu i zbog trenutnog, životno ugrožavajućeg stanja, ona je intubirana i nalazi se u medicinski indukovanoj komi", saopšteno je iz UKC Niš, nakon prijema teško povređene devojčice.

1 / 4 Foto: 192 Printscreen

Direktor UKC Niš dr Zoran Perišić izjavio je 9. maja da povrede koje je zadobila devojčica stara 12 godina iz Kuršumlije, u tom trenutku, nisu zahtevale aktivno hirurško lečenje. On je naveo da je evidentno da postoje povrede mozga, da je dete na aparatu za disanje i da se sve to radi da bi se njeno stanje stabilizovalo, nakon čega će se napraviti najbolja procena za njeno dalje lečenje.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić nakon incidenta je saopštio da su uhapšeni Jovan Nedeljković, zakupac placa i Zoran Ljubomirović, vlasnik ringišpila zbog osnovane sumnje da su izvršili teško delo protiv opšte sigurnosti. Nakon saslušanja u tužilaštvu i sudu, njima je određen pritvor. Ostala deca u zadobila lakše povrede i nalaze se na kućnom lečenju.

Bonus video:

03:31

Bolnica Kruševac

(Espreso/Blic/Branko Janačković/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.