DANAS JE GODIŠNJICA MASOVNOG UBISTVA U DUBONI I MALOM ORAŠJU: Stradalo je devetoro mladih!
Paljenje sveća, Foto: Nenad Kostić

Sećanje na tragediju

DANAS JE GODIŠNJICA MASOVNOG UBISTVA U DUBONI I MALOM ORAŠJU: Stradalo je devetoro mladih!

U znak sećanja na žrtve biće odigran memorijalni turnir u fudbalu na terenu kraj mesta zločina

Objavljeno:

Grad Smederevo organizuje danas komemorativni program u Malom Orašju, na mestu gde je 4. maja prošle godine Uroš Blažić, koji je tada imao 20 godina, počinio masovno ubistvo u kome je stradalo devetoro mladih.

Program u znak sećanja na žrtve će početi u 11.00 sati u Ravnom Gaju, u selu Malo Orašje, a tokom njega će, pored ostalog, biti prikazan dokumentarni film „Nebeska družina“, sa svedočenjima o životu, uspesima i talentima ubijenih mladića.

U znak sećanja na žrtve biće odigran memorijalni turnir u fudbalu na terenu kraj mesta zločina, koga organizuje FK „Ravni Gaj“, sa ciljem prikupljanja pomoći za nastavak oporavka povređenih.

„3. i 4. maj 2023. Pamtimo“: Emotivna završnica programa u SKC-u, građani u redovima ceo dan odavali poštu i palili sveće za ubijene u „Ribnikaru“

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) pozvalo je medije da program obustave u 22.32 sati, kada se masovno ubistvo dogodilo.

U Ravnom Gaju su hicima iz kalašnjikova i pištolja ubijeni M.M. (18), A.M. (18), N.M. (15), L.M.(20), N.S. (21), dok je P.M. (20) preminuo kasnije u bolnici u Beogradu, od zadobijenih povreda.

Uroš Blažić je osumnjičen da je, nakon pucnjave u Malom Orašju, automobilom stigao u selo Dubona kod Mladenovca, udaljenom desetak kilometara, gde je ubio policajca M.P. (22), njegovu sestru K.P. (19) i njihovog prijatelja D.T. (25).

Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu protiv Uroša Blažića zbog masovnog ubistva u selima Dubona i Malo Orašje, i on se tereti da je pucajući iz automatske puške i pištolja ubio devet osoba, od kojih dvoje bilo maloletno.

Blažić je pokušao da liši života još 20 ljudi, od kojih je 12 ranio.

Optužnicom su obuhvaćeni i njegov otac, ujak i brat od ujaka iz Kragujevca.

Do pucnjave je došlo dan nakon višestrukog ubistva u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

Bonus video:

05:15

GODINU DANA OD MASOVNIH UBISTAVA: Nemi od tuge i nemi na pitanje: „Zašto?“

(Espreso/Nova/Prenela .T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.