SA TRŽIŠTA SE HITNO POVLAČI OVAJ DEČIJI PROIZVOD: Može biti opasan u kontaktu sa kožom i očima
Bicikl / Ilustracija, Foto: EPA / SERGEY DOLZHENKO

VAŽNO

SA TRŽIŠTA SE HITNO POVLAČI OVAJ DEČIJI PROIZVOD: Može biti opasan u kontaktu sa kožom i očima

Na nalepnici ispod sedišta moguće je identifikovati proizvod- broj, godinu i mesec proizvodnje

Objavljeno: 09:36h

Sa tržišta Srbije povlači se dečije sedište za bicikle robne marke "Thule". Razlog povlačenja proizvoda je hemijski rizik, na sajtu NEPRO navedeno je da proizvod može biti toksičan, naročito u kontaktu sa kožom i očima.

Prema portalu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine (NEPRO), povučeno sedište robne marke Thule RideAlong sa nazivom modela i brojem tipa RideAlong 100106-100108, proizvedeno u periodu od marta 2021. do oktobra 2023., godine. Na nalepnici ispod sedišta moguće je identifikovati proizvod- broj, godinu i mesec proizvodnje.

Na obuhvaćenim proizvodima uočen je problem izazvan komponentom pojasa čiji nivo supstance usporivača plamena DecaBDE može preći propisane granice. DecaBDE materijal usporava širenje vatre, ali u većoj količini od propisane, može biti toksičan, naročito, ako se proguta ili dođe u kontakt sa kožom ili očima.

Proizvođač će obezbediti novi rezervni deo, sastavljen od dva jastučeta, koji će zameniti trenutno postavljeni pojas, o svom trošku.

Bonus video:

03:52

ALARMANTNO: NARGILE MASOVNO TRUJU TINEJDŽERE! dr. Pešić: Sve što se puši je duvanski proizvod 1 NARGILA KAO 2 KUTIJE CIGARETA!

(Espreso / Blic / Anica Jelovac / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.