RHMZ IZDAO NAJNOVIJE UPOZORENJE! U ovih pet delova Srbije će biti KRITIČNO, evo šta nam SLEDI - dobro se SPREMITE
Kiša u Bepogradu, Foto: Beta Dragan Gojić

OBRATITE PAŽNJU!

RHMZ IZDAO NAJNOVIJE UPOZORENJE! U ovih pet delova Srbije će biti KRITIČNO, evo šta nam SLEDI - dobro se SPREMITE

Od utorka posle podne kreće nestabilno vreme, a od srede i malo svežije

Objavljeno: 09:31h

Danas će u Srbiji pretežno sunčano i toplo. Posle podne i uveče prognozirana je prolazna umerena oblačnost, prvo na severu i zapadu Srbije, a najviša temperatura danas biće od od 25 do 28 stepeni Celzijusovih. Međutim, od utorka posle podne kreće nestabilno vreme, a od srede i malo svežije, navodi se u najnovijoj meteorološkoj najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Od utorka nestabilno, od srede i svežije

Lokalni pljuskovi sa grmljavinom na području Srbije ponovo se očekuju od utorka posle podne, a od srede i malo svežije, najava je RHMZ-a.

Lokalni plјuskovi sa grmlјavinom na području Srbije ponovo se očekuju od sutra posle podne.

Od srede, 08. maja, pa do kraja nedelјe, 12. maja, biće malo svežije sa dnevnim temperaturama od 19 do 24 stepeni.

Sredinom sedmice (u sredu i četvrtak) će kratkotrajni plјuskovi sa grmlјavinom biti najučestaliji pa se očekuju u većini mesta, a lokalno će biti praćeni sitnim gradom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme.

Od petka, 10. maja, biće više sunčanih sati, a padavine će postati ređa pojava.

Loše vreme, Kiša, Jesen, vetar
foto: Nenad Kostić

Cela Srbija pod meteoalarmom u utorak i sredu

Za 7. maj na snazi je žuti meteoalarm za celu Srbiju. Meteorolozi upozoravaju na pljuskove i grmljavinu.

U Bačkoj, Banatu i Sremu, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji alarm je na snazi zbog kiše i grmljavine, u Beogradu, Šumadiji, Pomoravlju, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji zbog grmljavine.

U sredu je na snazi još jači meteoalarm - narandžaste boje, odnosno alarm koji ukazuje na to da je "vreme opasno", kako sa navodi na sajtu RHMZ.

Meteoalarm je i u sredu upaljen zbog pljuskova i grmljavine, ali se jači udari očekuju u Šumadiji, Pomoravlju, Istočnoj, Jugoistočnoj i Jugozapadnoj Srbiji.

I bioprognoza loša

Biometeorološka prognoza za Srbiju za ponedeljak

Biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe kod hronično obolelih i osetlјivih osoba. Očekivane su meteoropatske reakcije u vidu bolova u mišićima i promenlјivog raspoloženja. Savetuje se odevanje u skladu sa termičkim uslovima, kao i primena adekvatnih mera zaštite od UV zračenja.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za utorak

Nepovolјne biometeorološke prilike mogu izazvati pojačanje tegoba kod hroničnih bolesnika. Osobama sa cerebrovaskularnim obolјenjima i obolјenjima srca, kao i asmatičarima u popodnevnim i večernjim časovima se savetuje opreznost. Od meteoropatskih reakcija mogući su glavobolјa, reumatski bolovi i neraspoloženje. Neophodna je maksimalna pažnja u saobraćaju.

U utorak se očekuju izraženije tegobe, jer je cela Srbija označena tužnim emotikonom, dok je za danas "na snazi" ravnodušni emotikon, što je znak umerenijih tegoba.

Vremenska prognoza za Srbiju za ponedeljak

Biće promenljivo oblačno i toplo sa dužim sunčanim intervalima, a poslepodne u brdskoplaninskim predelima tek ponegde se očekuje kratkotrajna kiša ili pljusak. Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni.

Najniža temperatura od 8 do 15 stepeni, a najviša od 24 do 28 stepeni.

Vremenska prognoza za Srbiju za utorak

Prema vremenskoj prognozi RHMZ u utorak će biti promenljivo oblačno i toplo, od sredine dana sa lokalnom pojavom kiše i pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni, uveče na severu severozapadni.

Najniža temperatura od 9 do 16 stepeni, a najviša od 25 do 28 stepeni.

lepo vreme, proleće, Beograd
foto: Ana Paunković

Vremenska prognoza za Srbiju za sredu

U sredu promenljivo i nestabilno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, severozapadni.

Najniža temperatura od 9 do 15 °S, a najviša od 20 do 26 stepeni.

Vremenska prognoza za Srbiju od 9. do 13. maja

- Promenljivo i nestabilno sa češćom pojavom kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom, dok će dnevna temperatura biti u padu - objavio je RHMZ.

Bonus video:

01:25

ŠOK PROGNOZA! Meteorolog Todorović izneo detaljnu prognozu: Do početka aprila slede LETNJE temperature, a nakon toga...

(Espreso/ Blic/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.