27 GODINA JE BIO ZAKLJUČAN U RUPI PREKRIVENOJ BALAMA SENA: Porodica mislila da je mrtav, a ono što je usledilo...
Omar Bin Orman, Foto: Algerian Ministry of Justice

jadan čovek

27 GODINA JE BIO ZAKLJUČAN U RUPI PREKRIVENOJ BALAMA SENA: Porodica mislila da je mrtav, a ono što je usledilo...

Zvaničnici su saopštili da su uhapsili 61-godišnjeg muškarca za kojeg se sumnja da je Omara držao zatočenog

Objavljeno:

Muškarac koji je nestao kada je imao samo 17 godina, spasen je iz podruma komšijske kuće gotovo 30 godina kasnije. Veruju se da ga je komšija pre 28 godina oteo i tu zatočio!

Žrtva Omar Bin Orman nestao je u gradu Dželfa u Alžiru pre 27 godina, a njegova porodica je na kraju verovala da je umro tokom građanskog rata u toj zemlji na severu Afrike.

Snimak kada je Omar izvučen živ iz podruma nakon što je policija izvršila raciju u objektu u blizini njegove stare porodične kuće sada je postao viralan. Zvaničnici su saopštili da su uhapsili 61-godišnjeg muškarca za kojeg se sumnja da je Omara držao zatočenog.

"Obaveštavamo javnost da je 12. maja, oko 20 časova, pronađen Omar B. (45), i to u domu svog komšije B. A. (61)", navode iz tužilaštva.

Za B. A. koji je uhapšen navode da radi u državnoj službi i da je živeo sam.

"Omarova majka je umrla dok je on bio zatočen, a da nije znala šta se dogodilo sa njenim sinom. Nije znala da je sve vreme, praktično, bio pored nje", rekao je komšija uhapšenog B. A. i Omarove porodice.

Alžirski mediji objavili su snimak trenutka kada je otkriven Omar, sav zarastao u bradu. On je bio u rupi prekrivenoj balama sena, na farmi ovaca.

"Javno tužilaštvo je 12. maja 2024. preko regionalnog odeljenja Nacionalne žandarmerije u El Džadidu, primilo prijavu od anonimne da se Omar bin Omran, koji je nestao pre skoro 30 godina, nalazi se u kući jednog od svojih komšija, tačnije u štali gde su ovce", naveli su nadležni.

Mediji pišu da je osumnjičeni za otmicu i držanje Omara pokušao da pobegne sa imanja, ali da su ga policajci uhvatili i stavili mu lisice na ruke.

Inače, postoje indicije da je Omar bio obavešten da mu je majka umrla 2013. godine.

Bonus video:

00:23

IZVUČENO TELO IZ JEZERA KOD ZRENJANINA: Sumnja se da je reč o nestalom muškarcu

(Espreso/Telegraf/I.N./Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.