PRESUDIO ŽENI, PA IZVRŠIO SAMOUBISTVO! Femicid u Gradačcu uznemirio javnost, o ubistvu se oglasilo i tužilaštvo
Policija, Foto: Nemanja Nikolić

TRAGEDIJA

PRESUDIO ŽENI, PA IZVRŠIO SAMOUBISTVO! Femicid u Gradačcu uznemirio javnost, o ubistvu se oglasilo i tužilaštvo

Novi slučaj femicida u Gradačcu prijavljen je sinoć

Objavljeno:

Iz Tužilaštva Kantona Tuzla oglasili su se povodom stravičnog ubistva u kojem je Refik Mujedinović u Gradačcu sekirom usmrtio svoju suprugu H.M., a onda počinio samoubistvo u Srebreniku.

Novi slučaj femicida u Gradačcu prijavljen je sinoć, piše Avaz.

Sinoć oko 19 sati u porodičnoj kući u naselju Vida 2 u Gradačcu pronađeno je beživotno telo H.M.(63) sa povredama u predelu glave.

U sobi u kojoj je žena ubijena pronađena je sekira. Telo je pronašla njena kćerka iz prvog braka. U kući nisu pronađeni tragovi premetačine stvari.

Juče u jutranjim satima je takođe pronađeno beživotno telo njenog muža R.M. (69) u blizini kuće njegovog sina u Srebreniku.

On je izvršio samoubistvo vešanjem. Uviđaj u kući u Gradačcu sinoć je obavio dežurni tužilac u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP TK tokom kojeg su prikupljeni svi relevantni tragovi vezani za ubistvo.

Danas će biti obavljene obdukcije oba tela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti. Dežurni tužilac danas će izdati naredbe za sva potrebna veštačenja, uključujući i DNK analizu. Sprovode se brojne istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se vezuju za ubistvo.

- Do okončanja potrebnih veštačenja i istražnih radnji nismo u mogućnosti saopštiti više informacija o ovim događajima – naveli su iz Tužilaštva TK.

Bonus video:

20:13

VEČERNJI DNEVNIK 08.05.2024.

(Espreso/Srpskainfo/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.