BOGDANOVIĆEVE REČI "ZAPALILE" SRBIJU: Bio kapiten ili ne...
Bogdan Bogdanović, Foto: Starsport©

pravo u metu

BOGDANOVIĆEVE REČI "ZAPALILE" SRBIJU: Bio kapiten ili ne...

Srpski "snajper" otvoreno o reprezentaciji

Objavljeno: 10:27h

Bogdan Bogdanović, kapiten reprezentacije Srbije i član Atlanta Hoksa je dao opširan intervju za "Basketball Sphere".

On je za početak sumirao jednu od najboljih sezona u karijeri, ali ostaje žal što njegov tim nije uspeo da se domogne plej-ofa NBA lige.

Srpski bek je postavio je rekord franšize ubacivši 234 trojke u regularnom delu sezone.

- Ne želim da pričam da je ovo bila najbolja sezona za mene u NBA ligi. Nisam se osećao tako, gledajući kompletnu sliku, brojke pokazuju da je tako, ali meni lično barem za sada moje najbolje izdanje bilo je u sezoni kada smo igrali finale Istočne konferencije gde smo ispali od Milwaukee Bucksa. To je moja prva sezona u Atlanta Hawksima, iako sam i finiš prethodne godine odigrao dobro, ali dugo vremena sam bio povređen - rekao je Bogdanović i nastavio:

Bogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanovićfoto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

- Ove godine sam iskreno zadovoljan, jer mi to bio jedini cilj – da ostanem zdrav. Želeo sam da igram što više utakmica. Kada sam pogledao koliko mečeva sam propustio u prethodnim godinama, dao sam sebi zadatak da čuvam telo do kraja i da budem sposoban da igram svaku noć. S tim mogu da budem zadovoljan, ali naravno da timski nismo ispunili očekivanja. Za mene lično, solidna sezona, ali i individualno isto mogu mnogo bolje.

Spreman je da ostavi srce na terenu za reprezentaciju.

- Drago mi je kad čujem da ljudi prepoznaju to, a i ja se osećam lepo zbog takvog zaključka. Mogu to formulisati da je igranje za reprezentaciju sportski gladijatorski momenat, prisutan sam stalno i nisam povređen. Imao sam dosta sreće da ostanem zdrav i dosta uspeha da nastavim biti motivisan, kao deo tima različitih generacija. Mnogo više uspeha je bilo tu nego neuspeha i srećan sam to jer to traje. Kao što sam rekao pred Svetsko prvenstvo srećan sam što sam u reprezentaciji. Meni je to jedno od najlepših mesta gde može da se igra - rekao je srpski "snajper".

Bogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanovićfoto: Starsport©

Priča iz Manile je jedinstvena, a Bogdan je izrastao u heroja nacije.

- Ne znam odakle da počnem (smeh). Nije meni bio san da budem kapiten reprezentacije, već sam sanjao o tome da budem deo tog tima. To mi je najbolje moguće društvo. To je razlog zašto smo svi tu, jedan od glavnih razloga za tako nešto. Bio kapiten ili ne, meni lično je i dalje sve isto. Nikada se nismo razdvajali - rekao je Bogdanović i poentirao:

- Lepo je, čast i privilegija, sve ostaje isto. Drago mi je da saigrači i dalje tretiraju kao igrača, a ne uz neki poseban odnos kao kapitena. Ne menjam, se ni ja, a lepo se osećam u tom društvu gde me i moji saigrači ne gledaju na drugačiji način - rekao je kapiten “Orlova”.

Bonus video:

01:48

Bogdan Bogdanović posle finala

(Espreso sport/Basketball sphere)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.