KOŠARKAŠ OPISAO SVIREPO UBISTVO: Namamili devojku na "trojku", a onda je zadavio HDMI kablom! Sve zbog Roleksa?!
Čens Komanči, Foto: Lachlan Cunningham / Getty images / Profimedia

jezivo

KOŠARKAŠ OPISAO SVIREPO UBISTVO: Namamili devojku na "trojku", a onda je zadavio HDMI kablom! Sve zbog Roleksa?!

Izveštaj pokazuje da je Komanči 15. decembra priznao da je zajedno sa Harndonovom u njenom automobilu ubio Marajnu Rodžers davljenjem

Objavljeno: 10:18h

Čens Komanči, doskorašnji košarkaš Stokton Kingsa, filijale Sakramento Kingsa u razvojnoj ligi NBA, a koji je svojevremno bio na probi u Partizanu, priznao je ubistvo Marajne Rodžers (23), preneli su američki mediji.

Komanči je u ponedeljak optužen za otmicu i ubistvo u vezi sa smrću Marajne Rodžers u Nevadi.

Izveštaj o hapšenju policije Las Vegasa koji je pribavio Si-Bi-Es (CBS) opisuje koordiniran, višemesečni plan između Čensa Komančija (27) i njegovog navodne saučesnice Sakari Harndon (19) da ubiju Rodžersovu. Izveštaj pokazuje da je Komanči 15. decembra priznao da je zajedno sa Harndonovom u njenom automobilu ubio Marajnu Rodžers davljenjem.

Transkript izjave u izveštaju pokazuje plan para da odmame Rodžers od njenih prijatelja, ubiju je i sakriju njeno telo. Komanči je rekao istražiteljima da je koristio HDMI kabl da zadavi Rodžersovu nakon što su je on i Harndon pokupili pod maskom susreta radi dvostruke prostitucije.

Tokom svog priznanja, Komanči je otkrio gde je ostavljeno telo Rodžersove, što je dovelo do toga da su detektivi za ubistva prošle nedelje locirali njene posmrtne ostatke u predgrađu Las Vegasa. Istražitelji navode da se ubistvo dogodilo samo nekoliko sati nakon što su Stokton Kings igrali utakmicu G lige u Las Vegasu 5. decembra.

Rodžers je bila medicinski asistent u države Vašington i sa prijateljima je bila u poseti Las Vegasu. Nestanak je prijavljen 7. decembra.

Komančijev advokat je viđen kako izlazi iz sudnice sa majkom košarkaša i još jednim članom porodice. Čens je otpušten iz Stokton Kingsa na dan hapšenja.

Istražitelji su objavili informacije u kojima se navodi da su Komanči i Harndon planirali da otmu i ubiju Rodžersa zbog dva različita motiva.

Čens Komanči
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Niz tekstualnih poruka je otkrio da su dvoje osumnjičenih u početku pokušali da ubede treću osobu da učestvuje u ubuistvu žrtve. Komanči je prvi pomenuo plan i rekao Harndonovoj da će ga „on voditi“ 30. novembra.

Ta treća osoba, koju policija nije imenovala i koja se u izveštaju pominje samo kao „Tre“, 2. decembra je pitala Čensa šta konkretno želi da se učini žrtvi.

Prema policijskom izveštaju, Komanči je odgovorio emotikonom kovčega. Grupni čet se nastavio jezivim rečima Komančija:

- Mogu da joj slomim vrat ili samo zadavim ku*ku.

Harndon je odgovorila lokacijom na kojoj bi se ubistvo moglo dogoditi, na šta je Komanč odgovorio emotikonom srca.

Košarkaš je dalje objasnio da je Sakari Harndon upoznao preko aplikacije za upoznavanje pre otprilike godinu i po dana. On je policiji rekao da su njih dvoje izlazili i raskinuli, ali da su ostali u kontaktu.

Rekao je policiji da mu je Harndon prenela neke probleme koje je imala sa žrtvom, tvrdeći da će je Rodžers "pojesti" ako joj ne da Roleks sat. Komanč je rekao da su on i drugi osumnjičeni tada „počeli da sastavljaju plan kako bi odvukli Marajnu od njenih prijatelja kako bi je mogli ubiti“, navodi se u izveštaju.

To je dovelo do grupnog tekstualnog ćaskanja, pri čemu je Komanči rekao da „Tre“ nije zainteresovan da pomogne. Osumnjičeni je tada navodno rekao da će ponuditi 3.000 dolara „kao podsticaj za njih (da) završe posao što pre“.

Priznao je da nisu mogli nikoga da nateraju da pomogne u ubistvu, pa su napravili sopstveni plan, koji je uključivao da Komanči zakaže sastanak sa žrtvom „pod uputstvima“ Harndonove. Kao deo šeme, Komanči je rekao Rodžersovoj da se pali na "prljav seks" i da želi da veže obe žene u autu.

Verujući da će za to biti plaćena 1.000 dolara, žrtva je pristala, dozvoljavajući Komančiju da joj zaveže ruke. Sakari joj se pridružila na prednjem sedištu i takođe je pristala da joj ruke budu vezane.

Komanči je rekao da je potom stavio HDMI kabl oko vrata žrtve, priznajući da je „davio Marajnu otprilike 10 sekundi kablom“. Izjavio je da je stao kada je čuo da se bori da diše.

Dok je koristio kabl, rekao je Harndon stavila ruke na vrat žrtve i davila je. Kada nije reagovala, oba osumnjičena su počela da proveravaju puls, verujući da je mrtva.

Komanči je rekao istražiteljima da su zatim nastavili da se voze unaokolo, tražeći mesto da ostave telo, i učlinilo to u jednom jarku. Tamo su telo zatrpali kamenjem i razbili njen mobilni telefon. Komanči je priznao da su koristili peškir da pomeraju kamenje kako ne bi ostavili DNK.

Harndon je optužena po jednoj tački za otvoreno ubistvo na sudu okruga Klark. Komanči je trenutno još u pritvoru u Sakramentu i nije objavljen datum za izručenje ili pojavljivanje pred sudom.

Bonus video:

03:25

Anđušić posle čudesnog preokreta Partizana

(Espreso/CBS/Fox 5 Vegas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.