5 namirnica koje ne biste smeli da podgrevate! (FOTO)
Koliko vremena provodite u kuhinji? Da li znate da postoji hrana koja može biti izuzetno štetna za zdravlje ukoliko je zagrejete? Brinite o svom organizmu i takvu hranu jedite dok je još topla ili hladnu.
Objavljeno:
Dragana Vulovic
U ubrzanom svetu u kojem se živi danas, svi se trude da što manje vremena provedu u kuhinji. Mnogo ljudi sprema obroke za po nekoliko dana i podgreva ih.
Postoje namirnice koje nikako ne biste smeli da jedete kada ih podgrejete a pogotovo ih ne biste trebali davati deci.
1. Pečurke
Pečurke bi trebalo da pojedete onda kada ih spremite, a ako vam ostane bolje da ih jedete hladne nego da ih podgrevate. To se odnosi na svu hranu koja sadrži pečurke. Podrevanjem pečuraka menje se struktura njihovih proteina i ukus. Osim toga mogu izazvati tegobe sa probavom. Podgrejavanjem pečuraka se smanjuju njihove hranljive materije.