OVE MEKIKE MOŽETE DA JEDETE I U TOKU POSTA: Nećete moći da se OBUZDATE kada krenete da ih TAMANITE
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Moj Kutak

recept

OVE MEKIKE MOŽETE DA JEDETE I U TOKU POSTA: Nećete moći da se OBUZDATE kada krenete da ih TAMANITE

Evo kako da napravite najsočnije posne mekike koje će vas oduševiti:

Objavljeno:

Sastojci:

– Susam – Brašno – So – Šećer – Ulje – Pšenične mekinje – Suvi kvasac – Papir za pečenje – Topla voda

Univerzalno testo, Testo
foto: Printscreen/Youtube/ PORODIČNA SVAKODNEVICA

Uputstvo:

1. Prvo, lagano propržite susam u suvom tiganju dok ne dobije blagu braonkastu boju, povremeno mešajući.

2. U vanglicu stavite brašno i dodajte so, šećer, ulje, proprženi susam, pšenične mekinje i suvi kvasac. Sve dobro izmešajte varjačom.

3. Postepeno dodajte toplu vodu i mesite testo dok ne postane elastično, oko 2-3 minuta.

4. Prebacite testo na pobrašnjenu radnu površinu i podelite ga na 18 delova. Oblikujte jufkice i ostavite ih da odmore pola sata, pokrivene krpom.

5. U dublju posudu sipajte ulje i zagrejte ga na srednjoj temperaturi. Uzimajte po jednu jufkicu, rukama je razvucite u tanke krugove i stavite ih da se prže u zagrejano ulje. Kada porumene s obe strane, vadite ih na papir za pečenje da upije višak masnoće.

6. Poslužite mekike po želji, možete uživati i u slatkoj i u slanoj varijanti!

Sa ovim receptom, vaši gosti će tražiti još, garantovano! Uživajte u pripremi i ukusnom zalogaju!

Bonus video:

03:34

AMBASADOR SRBIJE U AUSTRIJI ZA KURIR: Očekujemo IDENTIFIKACIJU LICA sa snimka iz Beča gde je navodno mala Danka!

(Espreso/Krstarica/M.S./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.