recept
NAPRAVITE OMILJENI DORUČAK U SRBIJI BEZ KAPI ULJA: Natopite PRŽENICE u OVO, biće i SOČNE i HRSKAVE
Prženice su idealan način da iskoristite stari hleb od prethodnih dana, ali i da pripremite obrok za manje od 10 minuta
Prženice su omiljenim doručak mnogima, a evo kako da ih spremite u rerni bez kapi ulja.
Prženice su idealan način da iskoristite stari hleb od prethodnih dana, ali i da pripremite obrok za manje od 10 minuta. Idealne su za doručak, a odlično će poslužiti i kao večera ili užina.
Iako veoma ukusne, one imaju jednu manu - upijaju mnogo ulja u toku prženja. Ipak, i za ovo postoji rešenje - priprema u rerni. Ovako spremljene neće upiti ni kap ulja, a ukus će biti odličan kao i kada se pripremaju na tradicionalni način.
Sastojci:
10 parčica hleba
3 jajeta
100 ml mleka
prstohvat soli
Priprema:
Jaja umutite sa mlekom i dodajte so. Svako parče hleba dobro natopite mešavinom, pa ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Ako je hleb tvrđi i stariji, natopljne prženice ostaviti da odstoje pet minuta u plehu, pa ih staviti da se peku.
Pecite ih u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta ili dok ne dobiju zlatno-žutu boju.
Atmosfera u kuhinji emisije Majek i snajke:
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!