SRPSKA DOKTORKA ŠOKIRALA ŽENE NA MREŽAMA: Evo zašto TOKOM LETA ne treba da NOSE DONJI VEŠ - srušila sve tabue
Dr Marija Ristić, Foto: Printscreen / B92 TV / youtube

VIDEO

SRPSKA DOKTORKA ŠOKIRALA ŽENE NA MREŽAMA: Evo zašto TOKOM LETA ne treba da NOSE DONJI VEŠ - srušila sve tabue

Doktorka Marija Ristić postala je veoma popularna na društvenim mrežma, ali i u domaćoj javnosti i u medjima jer na mnoge teme govori bez ustručavanja i dlake na jeziku. Ona se, naime, bavi zdravljem karličnog dna, a nedavno je gostovala u jednoj emisiji gde je, između ostalog, govorila i o donjem veđu za žene, naglasivši da tokom leta nije potrebno da ga nose!

Objavljeno:

Ona je, pored toga, želela da kaže šta je u poverenju pitaju mnoge žene, a šta ih je sramota da izgovore pred prijateljicama ili čak lekarima, a što nikako ne bi trebalo da bude tabu tema, pogotovu kada se radi o zdravlju intimnih delova.

"Ali mi smo žene, to su delovi našeg tela isto kao ruka, kao srce i pluća i izuzetno su važni za naše zdravlje kao i svi ostali zato ne vidim ništa sramotno u tome da se priča na tu temu", rekla je dr Marija Ristić, dodavši da se trudi da jasno i razumljivo objašnjava sve probleme, kako bi svaka žena mogla da je razume.

Dr Ristić je Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu završila 2016. godine, prvo se bavila fitnesom, a onda istraživačkim radovima u oblasti karlice. U međuvremenu je postala i majka troje dece.

Problem je način na koji žene sede

"I sama sam imala problema s mišićima karličnog dna i pošto sam i sama imala mnoštvo problema u tom području, kroz taj svoj rad sam videla da nije baš sve tako kako sam učila na fakultetu i da nije operacija nije jedino rešenje kako su mi predlagali", rekla je tokom gostovanja u emisji "Hoću da ti kažem" na TV B92.

Dalje je govorila o nepravilnom sedenju i držanju tela.

"Mi sednemo na trtičnu kost i onda se mišići stisnu ali i krvni sudovi što između ostalog utiče i na užitak žene u odnosima. Zatim i disanje je važno, svaki put kad se pomera dijafragma pomeraju se i mišići karličnog dna pa je pomenula i namerno uvlačenje stomaka zbog slikanja i tanjeg stomaka što ženama pređe u naviku i postane stalni obrazac ponašanja zbog kojeg ne dišu normalno i dijagrafmom, nego plitko i ne mogu da udahnu. Sve je to povezano, mi smo jedna celina a ne delovi", objasnila je dr Ristić.

Problemi sa snom i libidom

Dr Marija Ristić
Dr Marija Ristićfoto: Printscreen/Instagram/dr.marija.ristic

Naglasila je i da je san važan ne samo za karlicu nego i za celo telo, kao i za libido. Mnoge žene koje su se tek porodile upravo joj u vezi sa tim postavljaju brojna pitanja.

"Pa kako ćeš ženo i da imaš libido kad toliko puta ustaneš noću", rekla dr Marija, pa je podsetila i da ona kao majka troje dece i da zato godinama nije imala kvaltetan san.

"Majka sam troje dece i 4 godine u komadu nisam prespavala noć i ne znam kad ću ali tu je fizička aktivnost koja na prirodan način budi hormone i libido", dodala je.

"Imate suknje i haljine, ne treba veš"

Onda je usledila tema koja je izazvala najviše reakcija, a to je donji veš koji žene nose i materijal koji biraju.

"Pamuk je taj koji je prirodan materijal koji omogućava intimnom području da diše jer kad se temperatura povisi i stvori vlažnost, stvara se pogodno područje za razvoj bakterija poput kandide koje je posle jako teško otarasiti se. Ide leto, žene! Nemojte nositi veš, imate mogućnost da iskoristite to što ste žene, da ne nosite veš, imate lepe duge haljine, lanene... Žene mi kažu pa gde ću sa sekretom, a ja njima pa to se apsorbuje, osuši kad pirka", rekla je kroz osmeh.

Kada su muškarci u pitanju - njima ne savetuje isto.

BONUS VIDEO:

02:00

BILA SAM U 4. STADIJUMU RAKA PLUĆA, O DRŽAVNOM TROŠKU SAM UZELA TERAPIJU Pacijentkinja i doktor diskutuju o inovativnim lekovima

(Espreso / Blic žena / Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.