OTKRIVAMO! Ko je ČOVEK koji kroji kapu Partizanu i Zvezdi u Evroligi...
Miloš Teodosić i Aleksa Avramović, Foto: Starsport©

Sve je jasno

OTKRIVAMO! Ko je ČOVEK koji kroji kapu Partizanu i Zvezdi u Evroligi...

Pita se za sve

Objavljeno: 17:27h
D T

Mnogo reakcija izazvale su reči Paulijusa Moteijunasa, direktora Evrolige...

On je naveo da će odluka o novim-starim učesnicima Evrolige za narednu sezonu biti poznata nakon fajnal-fora u Berlinu, ali da će neki od klubova morati da otpadnu zbog učešća Pariza. Naravno, ono što prvo pada na pamet ljubiteljima košarke u Srbiji jeste status Partizana i Crvene zvezde:

Košarkaški večiti derbi
Košarkaški večiti derbifoto: Starsport

- Nažalost, neko će u krugu sa večitima, Valensijom, Albom i Virtusom morati da otpadne jer Pariz ulazi. Svi imaju po 20 odsto šansi da ne igraju Evroligu sledeće sezone. Svi su jednaki i partneri će odlučiti. Valensija je igrala dobro u prvom delu sezone i gradi novu, atraktivnu dvoranu. Veliki korak za klub. Rade velike, pozitivne stvari. Valensija je klub sa budućnošću u Evroligi. Ali je istina da će neko od ovih klubova morati da otpadne - izjavio je Motiejunas za madridski As.

Nema sumnje da je Moteijunas jedan od glavnih činioca prilikom donošenja odluke oko dodeljivanja pozivnica za Evroligu i budućih učesnika. Upoznajmo se sa biografijom ovog uspešnog litavskonog sportskog radnika:

Paulius Moteijunas
Paulius Moteijunasfoto: Printscreen/Youtube/BasketNews_com

Paulius Motiejunas, rođen je šestog februara 1981. u Kaunasu. Bivši je litvanski i evropski košarkaš kao i uspešni sportski menadžer. Studirao je u SAD (Sjedinjene Američke Države), gde je i igrao univerzitesku košarku.

Karijera:

U oktobru 2021. oženio se šampionkom u umetničkoj gimnastici Karolinom Sklenite, sa kojom je 2022. dobio sina. U slobodno vreme bavi se lovom. Motiejunas je većinu svoje karijere proveo na raznim pozicijama u ekipi Žalgirisa. U klubu šampiona Litvanije počeo je kao direktor za odnose sa javnošću, a kasnije je postao i generalni direktor, a od 2013. godine - predsednik i vlasnik kluba iz prestonice Litavnije.Takođe, jedan period bio je i direktor "Žalgiris" arene.

Nagrade i dostignuća:

On je 2017. godine i 2020. izabran je za najboljeg sportskog menadžera Litvanije od strane unije tamošnje sportske federacije. U sezoni 2023/2024 godine imenovan na mesto generalnog direktora Evrolige, smeštene u Barseloni. Marta ove godine mandat je produžen do 2028. godine.

Bonus video:

01:51

KUZMANOVIĆ O JOKIĆU

(Espreso sport/D.T)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.