EVO KAKO DA NAPRAVITE NAJSOČNIJI HLEB OD SAMO 4 SASTOJKA: Ne treba da ga MESITE, a mek je kao PAMUK
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/UradiSamaIdeje

savet

EVO KAKO DA NAPRAVITE NAJSOČNIJI HLEB OD SAMO 4 SASTOJKA: Ne treba da ga MESITE, a mek je kao PAMUK

Profesionalni kuvar otkrio je recept za hleb od samo četiri sastojka koji se lako pravi i nije ga potrebno mešati, a mekan je i ukusan, piše Express.

Objavljeno:

Domaći hleb vole skoro svi, a jesti ga dok je još topao, pravi je užitak. Ipak, neki ljudi ne usuđuju se ni da pomisle na to da ga ispeku jer se to čini kao stresan i zahtevan posao. Ali, kulinarski genije na TikToku otkrio je da možete potpuno preskočiti mešenje i svejedno napraviti savršeni hleb sa samo četiri jednostavna sastojka.

„Najlakši“ recept za hleb otkrio je korisnik TikToka koji objavljuje pod imenom Lets eat UK i koji je poznat po praktičnim savetima i odličnim receptima.

„Ovo je najlakši, najjednostavniji i najukusniji recept za domaći hleb koji ne zahteva apsolutno nikakvo mešanje“, istakao je on.

Sastojci:

450 g hlebnog brašna, Dve kašičice instant kvasca, Dve kašičice kuhinjske soli, 375 ml veoma tople (ne ključale) vode.

Priprema:

Pomešajte brašno, so i kvasac u činiji. Zatim dodajte toplu vodu i mešajte drškom drvene kašike dok se sve ne sjedini. Pokrijte činiju prozirnom folijom ili kuhinjskim peškirom i ostavite testo da se diže oko dva do tri sata dok se ne udvostruči.

Kada je testo naraslo, zagrejte rernu na 220°C i stavite pleh za pečenje ili pleh za hleb da se zagreva oko 15 minuta dok pripremate testo.

Radnu površinu ili sto pospite sa malo brašna i izvadite testo iz činije. Rastegnite i savijte šest do osam puta pre nego što ga okrenete i oblikujete u okruglu veknu. Pokrijte testo činijom da ponovo naraste, ali samo oko 15 minuta dok se rerna zagreva.

Izvadite činiju i pobrašnite testo, možete i da ga narežite ako želite. Uzmite malo pergamentnog papira i strugačem pokupite testo i stavite ga na papir i preobličite ako je potrebno.

Pre nego što stavite testo u rernu, prokuvajte malo vode i sipajte je u posudu za rernu i stavite pored hleba. Ovo će stvoriti dodatnu vlagu i obezbediti da kora ostane fleksibilna bez cepanja tokom pečenja.

I testo i vodu treba staviti na srednju rešetku rerne oko 40 minuta. Kada je pečen, ostavite hleb da se ohladi na rešetki oko pola sata pre serviranja.

Bonus video:

22:23

OVDE SE ODRŽAVA NAJPOZNATIJI MUZIČKI FESTIVAL U REGIONU! Žika Nikolić posetio centar tradicionalne srpske trube NIKAD ŽIVLJE

(Espreso/Krstarica/A.J./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.